de Arnhemse Huismus
Actief in bescherming en behoud van de Huismus

Welkom op de website van  de Arnhemse Huismus.

De huismus is in de laatste twintig jaar sterk in aantal afgenomen.

Begin jaren 80 begon de afname, die begin jaren 90 versnelde.

Dit heeft geresulteerd in een landelijke afname van meer dan 50% van het aantal broedparen

En deze trend lijkt zich nog steeds voort te zetten.

 

 De Arnhemse Huismus zet zich in voor de bescherming van deze bedreigde vogelsoort middels handhaving maar ook middels advies en ondersteuning


 

Het laatste nieuws:


Terug naar overzicht

12-03-2019

Provincie Gelderland erkent overtreding Wet op Natuurbescherming inzake de Bruidssluier Koningstraat te Arnhem

De provincie erkent dat de wet op natuurbescherming is overtreden en gaat in samenwerking met De Arnhemse Huismus over tot vervolging.

Het betreft een bestuursrechtelijke overtreding en op basis daarvan zal deze zaak voor de gemeente leiden tot een veroordeling.

De Arnhemse huismus is ondanks dat verdrietig want daarmee helpen we de huismussen niet.

De Arnhemse huismus eist dat de bruidssluier terugkomt en daarmee de habitat hersteld word, wat zeker gaat gebeuren ondanks de vage reactie van de Sander Wind van de binnenstad platform.

Ondernemers zouden volgens hem toestemming moeten geven wat onzin is want deze bruidssluier is illegaal verwijderd met gevolgen voor de instandhouding van de huismus.

Procedures zijn niet volgens de wet gevolgd en daarom moet deze fout hersteld worden en daar hebben de ondernemers niets over te zeggen.

Terugplaatsen en ga dan volgens de procedures handelen maar niet net andersom.

Dit zal ook de eis zijn van de Arnhemse Huismus en de schade die nu ontstaan is aan de kolonie ga ik in de eis neerleggen bij de ondernemers als ze weerstand gaan bieden tegen de terugplaatsing.

De gemeente heeft de bruidssluier verwijderd maar de ondernemers naast de bruidssluier hebben deze opzettelijk beschadigd en er voor gezorgd dat deze nu weg is!

De waarheid is hard maar Siebel Juweliers en de Bodega zijn verantwoordelijk en doen schijnheilig in de media!

De Arnhemse huismus is bereid om met de gemeente Arnhem in gesprek te gaan om deze situatie op te lossen want aan een vervolging heeft niemand iets ook de gemeente Arnhem niet.

Herstel de fout en zorg voor meer kennis van de aanwezig huismussen in onze mooie stad en dan is een gang naar de rechtbank nog te voorkomen!
Hoop dat onze wethouder ook durft op te komen voor de huismus!Terug naar overzicht